Cookies
Essentieel
Analyse
Sociaal
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Panna cotta met honing en aardbeien

pastasalade

Panna cotta met honing en aardbeien

Je kunt deze zachte, romige pudding tot wel twee dagen van tevoren maken. Houd er wel rekening mee dat de pudding dan langzaam maar zeker iets steviger wordt. Bij de bereiding moet het gelatinemengsel afkoelen, maar nog wel vloeibaar zijn. Als het al aan het opstijven is, zet je het weer heel even op het vuur, zodat het weer kan smelten.

mensen-icon2-3 kleine porties

stopwatch-iconBereiding: 10 minuten

pan-iconKoeltijd: 2 uur

bestek-iconToetje

Ingrediënten

  • 2 velletjes gelatine of 3 g poedergelatine
  • 125 ml slagroom of sojaroom
  • 2 eetlepels honing
  • 150 ml ongepasteuriseerde of soja-yoghurt
  • 6 aardbeien

Voor 4 personen: Vermenigvuldig het recept keer twee en serveer het als toetje.

Bereiden

  1. Week blaadjes gelatine 3 minuten in ruim koud water en knijp ze uit. Voeg voor gelatinepoeder de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng de helft van de room met de honing in een steelpannetje tegen de kook aan. Even roeren en neem de pan van het vuur. Voeg de gelatine toe en roer tot deze is opgelost. Laten afkoelen onder geregeld roeren tot het mengsel koud maar nog niet dik is.
  3. Klop ondertussen de rest van de room bijna stijf en spatel de yoghurt er goed door. Roer het koude gelatinemengsel er snel maar goed door. Schenk of schep het in twee of drie kleine schaaltjes of glaasjes. Laat ze in de koelkast opstijven (minimaal 2 uur).
  4. Maak de aardbeien schoon, halveer ze en leg ze op de panna cotta. Of pureer de aardbeien en schep de “coulis” op de panna cotta.

Tip: In plaats van aardbeien kun je eigenlijk elke andere soort zacht fruit (vers of bevroren) gebruiken.

Dit gerechtje is smeuïg, koel, zoet

 José van Mil, recept
©Henk Brandsen, fotografie