Puree van aardappel en broccoli met gerookte forel

pastasalade

Puree van aardappel en broccoli met gerookte forel

De lichte rooksmaak van de forel geeft dit gerecht veel meer smaak. Hetzelfde geldt voor andere gerookte ingrediënten zoals gerookte vis, gerookte ham, gerookt ontbijtspek en rookworst.

mensen-icon2 kleine porties

stopwatch-iconBereiding: 5 minuten

pan-iconKooktijd: 20 minuten

bestek-iconHoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 aardappelen
  • zout en peper
  • 4 kleine stronkjes (ca. 50 g) broccoli
  • 75 g gerookte forelfilet
  • 3 sprietjes bieslook
  • 2 eetlepels zure room of sojaroom

Voor 4 personen: Gebruik 1kg aardappelen; 600g broccoli; 4 gerookte forelfilets; klein bosje bieslook en 8 eetlepels zure room of sojaroom. Serveer als hoofdgerecht.

Meer geschikte recepten

Bereiden

        1. Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Doe ze in een kleine pan met een snufje zout en net genoeg water om ze onder te zetten.Kook ze gaar in ca. 15-20 minuten. Voeg de broccoli ca. 5 minuten voordat de aardappelen gaar zijn aan het pannetje toe. Goed afgieten.
        2. Hak de forel heel fijn. Controleer goed dat er geen graatjes in zitten. Snijd de bieslook fijn.
        3. Stamp de aardappelen en broccoli heel fijn (of pureer – met pulsen – met een staafmixer of food-processor). Roer de forel, bieslook en room erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
        4. Verdeel over twee kleine bordjes.

Tip: Als je alles even fijn gepureerd wilt hebben, kun je het beste de forel gelijk met de aardappels en de broccoli pureren. Alles wordt dan net zo fijn gepureerd als jij dat wilt.

Dit gerechtje is smeuïg, warm, hartig en hoog in smaak

 José van Mil, recept
©Henk Brandsen, fotografie

 

Op de hoogte gehouden worden van nieuwe recepten?

Meld je aan voor voor de gratis nieuwsbrief
Aanmelden nieuwsbrief