Puree van Aardappel en Broccoli met Gerookte Forel
De lichte rooksmaak van de forel geeft dit gerecht iets heel bijzonders. Hetzelfde geldt voor andere gerookte ingrediënten zoals gerookte vis, gerookte ham, gerookt ontbijtspek en rookworst.
2 kleine porties
Bereiding: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 aardappelen
- zout en peper
- 4 kleine stronkjes (ca. 50g) broccoli
- 75g gerookte forelfilet
- 3 takjes peterselie
- 2 eetlepels zure room of sojaroom
Voor 4 personen: Gebruik 1kg aardappelen; 600g broccoli; 4 gerookte forelfilets; klein bosje bieslook en 8 eetlepels zure room of sojaroom.
Meer geschikte recepten
Meer weten
- Lees de nieuwsbrief Het belang van voeding tijdens kanker
- Lees de nieuwsbrief Ondervoeding bij kanker
- Eetproblemen bij kanker
- Diëtist oncologie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Doe ze in een kleine pan met een snufje zout en net genoeg water om ze onder te zetten.
- Kook ze gaar in ca. 15-20 minuten. Voeg de broccoli ca. 5 minuten voordat de aardappelen gaar zijn aan het pannetje toe. Goed afgieten.
- Hak de forel heel fijn. Controleer goed dat er geen graatjes in zitten. Snijd de bieslook fijn.
- Stamp de aardappelen en broccoli heel fijn (of pureer – met pulsen – met een staafmixer of food-processor). Roer de forel, bieslook en room erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel over twee kleine bordjes of schaaltjes.
Tip: Als je alles even fijn gepureerd wilt hebben, kun je het best de forel gelijk met de aardappels en de broccoli pureren. Alles wordt dan net zo fijn gepureerd als jij dat wilt.
Dit gerechtje is Smeuïg, Warm, Hartig, Hoog in smaak
José van Mil, Pepper & Salt foodstyling, recepten, concepten en productie
©Henk Brandsen, fotografie